Afbeelding

Frustratie en wachten bij parkeerautomaat Meeuwenplein

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – “Het is gelukt!”, roept Karin Wijland uit Apeldoorn, terwijl ze het parkeerkaartje lachend omhoog houdt. “Maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad.” Wijland vindt de parkeerautomaat op het Meeuwenplein niet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid. En ze is bepaald niet de enige.

BrugMedia werd getipt door een omwonende van het Meeuwenplein dat de automaat met name tijdens de drukke Kamper Ui(t)dagen weer voor wachtrijen en frustratie zorgt. En inderdaad, het is niet heel lang wachten op respons. “Het is een drama”, roept een man terwijl hij wegloopt.

Marjan Aline Klunder uit Dronten heeft zojuist een parkeerkaartje gekocht voor 7,80 euro en dat was niet de bedoeling. Ze hield naar eigen zeggen de plusknop al lang niet meer ingedrukt terwijl de automaat het bedrag bleef verhogen tot het eerder genoemde bedrag. Dat bedrag is nu automatisch via haar bankpas afgeschreven zonder dat ze dat kon corrigeren. “Ik heb gebeld met het storingsnummer op de automaat en ben doorverwezen naar de gemeente. Daar hebben ze weer doorverwezen naar dit nummer”, beweert Klunder. “Ik kan morgen weer bellen."

Andere klachten hebben vooral betrekking op wat de betalers ervaren als traagheid van de automaat en ook vindt menigeen de informatie op de betaalautomaat gebrekkig of de volgorde van de handelingen onduidelijk. “Moet ik nu nog een keer op de groene knop drukken?”, vraagt Wijland zich af als het haar in eerste instantie niet lukt om een parkeerkaartje uit de automaat te halen.

Liever muntgeld

Ook bij Dirk Althuis uit Dronten mislukt de eerste poging. Hij betaalt liever met muntgeld in plaats van met de bankpas na het verhaal van Klunder. De transactie wordt afgebroken om redenen die hem niet duidelijk zijn. “Wat wel prettig is, is dat ik mijn geld gewoon terugkrijg. Dat valt me al mee.” De tweede poging slaagt en het kan altijd erger weet Althuis. “In Lelystad heb je vergelijkbare automaten. Die hebben een touchscreen en vind ik nog ongebruiksvriendelijker dan deze automaat.