Afbeelding

Kampen stelt Algemeen Privacybeleid en Privacyreglement vast

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan is op 28 mei van kracht geworden. In navolging daarvan heeft het college van B&W het Algemeen Privacybeleid (2018-2021) en Privacyreglement (2018-2021) vastgesteld.

De gemeente geeft met het nu vastgestelde privacybeleid verdere invulling aan de reeds bestaande verplichtingen en bevoegdheden die uit de privacywetgeving voortkomt. Een goede, zorgvuldige, veilige en proportionele omgang met persoonsgegevens is het uitgangspunt.

Het doel van het privacybeleid en privacyreglement is het beschrijven van kaders voor het verantwoord omgaan met persoonsgegevens. En het waarborgen van de privacyrechten van personen waarvan de

gemeente persoonsgegevens verwerkt. Het privacybeleid is een kader dat weergeeft aan welke principes de gemeente zich houdt. Het privacyreglement is een verdieping van het beleid en dit laat zien hoe de gemeente met privacy, en met name de wet, omgaat. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners kunnen vertrouwen op een veilige verwerking van persoonsgegevens.

Uitgangspunten van de AVG

Transparantie en verantwoording zijn belangrijke uitgangspunten van de AVG. Gemeenten leggen verantwoording af over het gebruik van persoonsgegevens, onder andere door een administratie aan te leggen van verwerkingen. Transparantie hangt hier nauw mee samen. Dit houdt in dat het voor burgers duidelijk is wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Door een privacybeleid en -reglement te publiceren maakt de gemeente duidelijk op welke manier zij met persoonsgegevens omgaat  en welke uitgangspunten daarbij aan de basis liggen.

Na vaststelling publiceert de gemeente het Algemeen Privacybeleid 2018-2021 en het Privacyreglement 2018-2021 de bekendmaking van de vaststelling in de gemeentepagina’s in De Brug en op www.kampen.nl/privacy.