Afbeelding

Positief weekend voor Ricardo Brink

· leestijd 2 minuten Sport

Positief weekend voor Ricardo Brink

Afgelopen weekend stond race nummer 9 &10 op het programma. Deze wedstrijden werden verreden op de Lausitzring in Duitsland. Het was voor mij een nieuw circuit, waar wij niet getest hadden. Het zou dus een moeilijk weekend worden, maar ik was er op gebrand dat we een goed resultaat neer zouden zetten.

Afgelopen vrijdag stonden er 3 vrije trainingen op het programma. Ik wist meteen in de eerste sessie al een goed tempo te pakken, waar ik erg blij mee was. Ik verbeterde mijzelf ronde na ronde en aan het einde van de dag stond ik 17e met een tijd van 1.42.976.

Zaterdag was het tijd voor de kwalificaties. De eerste kwalificatie begon en de baan was nat. Het regende op dat moment niet meer, maar de baan was nog steeds100% nat. Ik wou rijden op deze natte baan, omdat ik dat nog niet eerder had gedaan met deze motorfiets en met de Pirelli banden. Het ging enorm goed. Op de volledig natte baan stond ik 25 minuten lang op de eerste positie! Dit voelde natuurlijk super! Later droogde de baan op en ben ik binnengekomen. Ik sloot de training af op positie 8

Kwalificatie 2 was 100% droog en er was werk aan de winkel. Ik ging de baan op en wist al na 5 ronden een goede rondetijd op de klok te zetten. 1.41.946 was goed voor positie 15. Ik kon deze tijd later in de sessie niet meer verbeteren en mocht de races dus starten vanaf de vijftiende positie.Zondag Race 1. Mijn start was goed en ik kwam de eerste ronde door op positie 13. Ik zat in een groepje wat aan het vechten was voor positie 12 en we hadden een mooi gevecht samen. Later in de race begon mijn race snelheid flink minder te worden en moest ik helaas lossen van de 2 mannen waarmee ik in gevecht was. P14 was het resultaat toen ik over de finish kwam. Het eerste wat ik dacht. Hier zit meer in!!

Zondag Race 2. Opnieuw kwam ik goed van de plek en wist ik de eerste ronde op een dertiende positie door te komen. Mijn tempo in de race was een stuk hoger, waardoor de mannen waarmee ik de eerste race in gevecht, was het niet konden volgen. Later in de race kwam iemand nog tot mijn achterwiel en hadden wij een mooi gevecht. Ik bleef hem voor met 0,1 seconden op de finish. P12 was in de pocket en hierover was is zeer tevreden!

De volgende race word verreden op zondag 9 september op het TT circuit van Assen. Ik voel mij super goed en ben er klaar voor om te laten zien wat ik in mij heb. Ik ga voor een top resultaat en ik hoop dat jullie er bij zijn om te zien hoe ik ga knallen in Assen.

Over dit weekend volgt zo snel mogelijk een mail. Hou het in de gaten, want dit mooie evenement wil je niet missen ????

Uiteraard wil ik iedereen weer bedanken voor de steun die ik krijg.

groeten Ricardo Brink #4