Afbeelding
Cor van der Waal

Het Kamper Trompetter zet de muzikale lijnen uit naar de toekomst

· leestijd 1 minuut Cultuur

Het Kamper Trompetter Korps zet de muzikale lijnen uit naar de toekomst.

Met de presentatie van het nieuwe beleidsplan 2018-2022 onder de titel "Wij zijn het Kamper Trompetterkorps" zet het bestuur van het korps duidelijk de muzikale lijnen uit naar de toekomst.

Met gepaste trots werd het eerste exemplaar van het plan afgelopen vrijdag overhandigd door de nieuwe voorzitter van de vereniging Ronny Greven aan de beschermheer van het korps burgemeester Bort Koelewijn.

Het plan is in juni 2018 goedgekeurd door de leden in een algemene ledenvergadering waar ook de nieuwe bestuursleden Harmke Juffer (secretaris) Halil Guren (bestuurslid instructie) en Ronny Greven (voorzitter) werden benoemd. Samen met de zittende bestuursleden Pascal ten Klooster(coordinator Music Kidz), Gerdo Wasssink (bestuurslid management), Peter van Langen (bestuurslid Materiaal & Uniformering), Stefan Stalknecht (bestuurslid Media & PR) en Ina Schilder (penningmeester, die nog door de leden moet worden benoemd) is het bestuur weer compleet.

Onder leiding van Bert Hofman, die verbonden is als beleidsadviseur aan het KTK is er door de bestuursleden samen met een afvaardiging van het instructieteam hard gewerkt om dit plan tot stand te brengen. Het plan zet niet alleen duidelijke lijnen uit naar de toekomst, maar ook de uitvoering d.m.v. een activiteitenplan en de controle op de voortgang zijn duidelijk in het plan geborgd.

Het Kamper Trompetter Korps is een gewaardeerd top korps in Nederland met een eigen performance, styling en uitstraling zowel visueel, muzikaal en theatraal. Het is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Ook dit jaar zijn er al weer diverse optredens geweest niet alleen in Nederland maar ook in Belgie en Frankrijk. Burgemeester Bort Koelewijn gaf bij de presentatie van het plan aan dat hij altijd weer met trots de berichten hoort van zijn collega burgemeesters in het land waar het korps heeft opgetreden. Een betere ambassadeur voor de stad Kampen kan men zich niet wensen, aldus de reactie van Bort Koelewijn.

De maatschappelijke betrokkenheid van het korps wordt getoond door optredens in zorgcentra en zomeravondconcerten in de wijk en de binnenstad van Kampen. Afgelopen vrijdagavond was er nog een optreden van het Jong Kamper Trompetter Korps in de binnenstad.

Met de presentatie van dit nieuwe beleidsplan wil het bestuur ook nieuwe leden aan zich binden. Op zaterdag 29 september 2018 is er weer een open repetitie, hier kan een ieder kennismaken met de " Trots van Kampen op muzikaal gebied" Voor meer info zie website kampertrompetterkorps.nl en volg ons op facebook.