Afbeelding

Bijeenkomst voor jeugd- en jongerenwerkers

Algemeen

KAMPEN – In jongerencentrum De Mix aan de Venestraat 8 wordt dinsdag 25 september de 6e KIJP avond (Kamper Interkerkelijk Jongerenwerkers Platvorm) gehouden. Deze avond is voor alle jeugd- en jongerenwerkers uit de omgeving. Thema van de avond is ‘gemeenschap vormen’. Spreker is Elmer Verweij, landelijk coördinator LifeSpots van Youth for Christ.

LifeSpots zijn lokale initiatieven voor jongeren. Denk aan een meidenclub bij iemand thuis of het opzoeken van jeugd in de wijk met een mobiele voetbaltafel. Elmer Verweij is van mening dat dit essentieel is binnen missionair jongerenwerk: “Jongeren groeperen zich altijd. Ze doen dit vanuit zelfbedachte waarden en normen alleen zien wij dit niet altijd. De kerk is ook een gemeenschap, echter in hoeverre lukt het ons om ook daadwerkelijk met elkaar op te trekken als gemeenschap. Als we echt gaan leven als gemeenschappen, zullen we toekomen aan het maken van discipelen. Ons leven heeft dan op elke plek en op elk moment impact op de levens van anderen.”

Deze avond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd om 18.30. Jeugd-of jongerenwerkers kunnen zich aanmelden via aart@yfckampen.nl