Kinderboeken deel je op de Nationale KinderzwerfboekDag en tijdens de kinderboekenweek

· leestijd 1 minuut Cultuur

Laat een kinderboek zwerven via het KinderzwerfboekStation minibibliotheek Kampen van 3 t/m 14 oktober

Op woensdag 3 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook de Minibibliotheek in het keizerkwartier doet mee! Wij roepen kinderen op om tijdens de Kinderboekenweek boeken te komen halen en brengen. De kinderboeken in de minibibliotheek hebben een zwerfsticker en kunnen gevolgd worden tijdens de zwerftocht.

Laat een boek zwerven
De Kinderboekenweek start op 3 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is leuk en cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation minibibliotheek Keizerkwartier (tegenover Keizerstraat 21 (de koegang) in Kampen) kinderen op om tijdens de Kinderboekenweek kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Een zwerfboek kan je overal achterlaten, bijvoorbeeld in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation of een minibibliotheek. Boeken met een zwerfcode kan je volgen via www.kinderzwerfboek.nl. Tijdens de Kinderboekenweek staan er in de minibiblioteek alleen maar boeken voor kinderen.

Het hele jaar door

De minibiblioteek is ontstaan omdat veel mensen boeken hebben die ze niet meer willen (her)lezen maar het ook jammer vinden om ze weg te gooien. Er worden veel boeken gehaald en gebracht, voor en door volwassenen en kinderen. Kinderen kunnen ook buiten de Kinderboekenweek boeken lenen, ruilen of laten zwerven via de minibiblioteek.

www.facebook.com/minibibliotheekKeizerkwartier