Afbeelding

Bio-streekmarkt naar het Groene Hart

Algemeen

KAMPEN - De organisatie van de bio-streekmarkt die maandelijks werd gehouden in het pand De Sigaar aan de Botermarkt in Kampen, gaat samenwerken met de Stichting Voedselbos/Natuurspeelplaats. In het Groene Hart, waar het Voedselbos wordt gerealiseerd, zijn er meer mogelijkheden om een streekmarkt te organiseren.

Er zijn verschillende ideeën, zoals het oprichten van een consumenten-coöperatie voor de inkoop van biologische groente, brood, zuivel en vlees, spel en educatie voor kinderen in het Voedselbos, de kinderboerderij en de natuurspeelplaats.Diverse bedrijven uit de regio worden benaderd om plek in te nemen op de markt. Ook zullen er mogelijkheden worden gecreëerd voor het uitwisselen van overschot aan groente en fruit dat gekweekt is op de Stadstuinderijen en op de volkstuinen uit Kampen.

De huidige markt die maandelijks op de eerste zaterdag van de maand in De Sigaar werd gehouden zal worden opgeheven. Wie mee wil denken mee wil doen kan contact opnemen met Geke Scholten via onbespoten@gmail.com.