Afbeelding

Hulp bij financiële thuisadministratie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Voor veel mensen is het lastig om hun thuisadministratie bij te houden. Humanits heeft vrijwilligers om mensen te helpen met het opzetten van een overzichtelijke thuisadministratie. "Wie goed zicht heeft op inkomsten- en uitgaven weet veel beter waar ie maandelijks aan toe is. En dat uit zich in beduidend minder financiële problemen en dus minder stress", aldus Ingrid Blind, coördinator thuisadministratie bij Humanitas.

Dinsdag 9 oktober zijn de vrijwilligers van Humanitas Kampen van 13.30 tot 15.00 uur weer aanwezig in de Bibliotheek. Mensen kunnen er dan terecht voor vragen over hun thuisadministratie.

Getrainde vrijwilligers

"Mensen met een geordende administratie hebben minder vaak betalingsachterstanden. Ze zien minder vaak een rekening over het hoofd en hebben minder abonnementen waarvan zij zich niet (meer) bewust zijn", weet Ingrid. "We hebben getrainde vrijwilligers die mensen met dit soort problemen heel goed kunnen helpen.' Dergelijke hulp aanvaarden is overigens absoluut geen schande. Het getuigt eerder van inzicht en verantwoordelijkheid. 'Bij Humanitas geloven we dat mensen heel veel zelf kunnen, maar soms even een steuntje in de rug nodig hebben; hulp van anderen. Dat steuntje kunnen wij bieden."

'Uitkomen met je inkomen'

Naast het vrijwilligerstraject geeft Humanitas ook de training ‘Uitkomen met je inkomen’ waarbij in zes bijeenkomsten onder andere wordt geleerd om inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven en om de administratie op orde te krijgen en schulden op te lossen. "Ook geven we slimme bespaartips, en nog veel meer", vertelt Ingrid. "Onze hulp en trainingen zijn gratis." Dinsdag 9 oktober is vrijwillig coördinator Rob Sevenhuijsen aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen wat hij als vrijwilliger zoal doet.