Afbeelding

Quasimodo in het Almere College

· leestijd 1 minuut Cultuur

Dinsdagavond 5 oktober was de American Drama Group uit München te gast op het Almere College voor de uitvoering van het Franse toneelstuk “ Notre Dame de Paris”.

De Franse acteurs trekken met het stuk de hele wereld over : vorig jaar stonden ze in China voor 2500 toeschouwers, volgend weekend staan ze in Parijs en over twee weken gaan ze naar Finland. En vorige week waren ze dus in Kampen.

Het stuk is een bewerking van de beroemde roman van Victor Hugo, aangepast aan en vereenvoudigd voor een vooral jeugdig ( school)publiek.

Scholen uit Kampen, Dronten en Elburg waren aanwezig , maar ook een aantal liefhebbers van de Alliance Française uit Zwolle zat in de zaal, die met 150 toeschouwers goed was gevuld.

De aula was door conciërges en leerlingen weer omgebouwd tot een heus theater waar de groep met een paar aanpassingen in hun decor een prima voorstelling gaf. In het Frans, merci!

De leerlingen van het Almere College die Frans in hun profiel gekozen hebben waren allemaal aanwezig. In de lessen de weken ervoor was al aandacht besteed aan de vorm en de inhoud van het stuk, zodat ze goed voorbereid de voorstelling konden volgen. De dialogen gingen af en toe nog wat snel, maar door de decors en de kostuums, de uitbeeldingskracht van de acteurs ( 5 acteurs voor 15 personages) en door het tempo in de scènes was het voor bijna iederéén te volgen.

“Het werd niet saai”, “ Het verhaal is goed nagespeeld” en “ Goed rekening gehouden met ons taalniveau” waren een paar reacties na afloop, maar ook hoorden we dat sommigen na een half uur het eerste bekende woord oppikten.

Dat is niet erg, het publiek hield zich prima en de acteurs vonden de reacties uit de zaal zoals ze graag wilden. Na afloop was er gelegenheid om met de spelers te praten en om met hen op de foto te gaan, wat nog een paar interessante en leerzame momenten opleverde.

Complimenten voor iederéén dus, een geslaagde avond. Volgend jaar weer.