John Zoetebier

KHC voor het eerst onderuit

NUNSPEET – KHC is zaterdag tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Nunspeet won met 2-1. KHC bracht te weinig. Nunspeet was zeker niet beter, maar sleepte op basis van inzet de zege binnen.

In een matige wedstrijd was KHC in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat leverde in de 2e minuut al een grote kans op voor Brenn de Lange. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Karim Gabara, maar De Lange raakte de bal niet goed. In de 18e minuut liet Leroy Knol een goede kans liggen.

In de 25ste minuut kwam Nunspeet tegen de verhouding in op voorsprong na geklungel in de KHC-defensie. Tot de rust wist KHC daarna niet echt gevaarlijk meer te worden.

In de tweede helft worstelde KHC om langszij te komen, maar dat lukte niet. De bezoekers gingen slecht met de kansen om. Tot overmaat van ramp kwam Nunspeet halverwege de tweede helft op 2-0. Daarmee verdween het geloof van KHC in een goed resultaat.

Toch kwam KHC nog terug. In de 80ste minuut schoot Brenn de Lange, na een individuele actie, de 2-1 binnen. Vervolgens werd de keeper van Nunspeet met een tweede gele kaart weggestuurd, omdat hij de bal hard wegschoot in de richting van een ander veld.

Vervolgens brak er een tumultueuze slotsfase aan. Nunspeet vertraagde voortdurend het spel en KHC liet zich uit wedstrijd halen door de thuisploeg. Ook KHC slaagde er niet in om met elf man de eindstreep te halen. Jesse Betaze werd met direct rood weggestuurd op advies van de assistent-scheidsrechter. Die had een slaande beweging geconstateerd.