Afbeelding

Eijgelaar Natuursteen: Gedenken in roestvrijstaal

Partnerbijdrages

Rvs 316, een zeer hoge kwaliteit rvs, is onderhoudsvriendelijk en biedt vernieuwende mogelijkheden. Zo kan rvs in elke RAL-kleur duurzaam gepoedercoat worden en in elke gewenste vorm gesneden of gebogen. Een eigen tekst of (portret)afbeelding kan op rvs gelaserd worden. Ook kan een tekst, contourenportret of afbeelding úit het rvs worden gehaald, waardoorheen het achterliggende materiaal weer zichtbaar wordt.

Rvs combineert prachtig met glas, gepolijst en ruwe natuursteen. Een omranding of tekstplaat van rvs geeft het monument een strakkere uitstraling. Een subtiel, veelzeggend ornamen van rvs kan ook de eyecatcher van het monument zijn die je blik vangt; en daarmee ook je gedachten…. je herinneringen.

Roest Vrij of Roest Vast?
Wat door bijna iedereen Roest Vrij Staal genoemd wordt, is eigenlijk een onjuiste term. De juiste term is Roest Vast Staal. Maar ook deze naam is eigenlijk niet helemaal correct. RVS is namelijk niet echt vrij van roest, want er is wel degelijk een roestlaag op het metaal aanwezig: de zogenaamde oxidelaag. Deze dunne oxidelaag is blank van kleur en dus niet zichtbaar zoals het roest op normaal staal. Als deze oxidelaag zich over het oppervlak van het RVS heeft gevormd, stopt de oxidatie, ofwel, het “roesten”. Deze zichzelf herstellende oxidelaag beschermt het onderliggende metaal tegen de invloeden van buitenaf. Een kras roest als het ware weer dicht waardoor de roestvaste laag weer volledig is hersteld.

Warme groet, Riëtte Piening

Nijverheidsstraat 24
Kampen
T: 038-33 121 75

www.eijgelaar.nl