Topper tussen HTC en Kampen onbeslist dankzij late strafschop

ZWOLLE - Op het moment dat de zonnestralen letterlijk door het wolkendek heen breken, begint de zon voor HTC ook figuurlijk weer te schijnen. In een tweede helft waarin Kampen oppermachtig is, bezorgt een ongelukkige handsbal van Emrah Cetintas HTC een strafschop en de gelijkmaker. De topper in de vierde klasse D eindigt hierdoor in 2-2.

De remise betekent het eerste puntverlies voor HTC dit seizoen, maar de tuinders mogen hun handen dichtknijpen met het behaalde punt. Na een redelijke eerste helft waarin het zelf de kansen laten liggen, gaat HTC met een achterstand rusten omdat Kampen veel beter met de kansen omgaat. Omer Oztürk toont zich een sluwe spits, die weinig ruimte en kansen nodig heeft. In een strafschopgebied vol met spelers die bijna allemaal langer zijn, kopt Oztürk na ruim een half uur een corner tegen de touwen (1-0). Een minuut voor de pauze ontsnapt HTC als Oztürk weer voor de keeper opduikt en de bal maar net voorlangs prikt.

De thuisploeg komt het sterkst uit de kleedkamer en uit een corner van Mirchello Martina kopt Marco Tatje de 1-1 in de verre hoek. Het betekent gek genoeg het begin van een Kampen-overwicht. Na de gelijkmaker zakt HTC terug en komt het nauwelijks nog aan voetballen toe. De 1-2 van Oztürk, na een prima pass van Pedro Lopes, is een kwartier voor tijd een logisch gevolg van de groter wordende druk die Kampen uitoefent op de HTC-defensie.

HTC kruipt hierna iets meer uit de schulp, maar van een offensief is geen sprake. De 2-2 komt dan ook uit de lucht vallen. Emrah Cetintas is de schlemiel van Kampen wanneer hij de bal in het eigen strafschopgebied tegen zijn arm aan schiet. Vanaf elf meter brengt Tatje de thuisploeg in de 86ste minuut langszij.

"Die bal gaat heel ver de lucht in. Ik verwachtte dat de keeper uit zou komen", haalt de ongelukkige Cetintas het moment terug. "De keeper kwam alleen niet, misschien omdat hij al licht geblesseerd was. Ik wil hem wegwerken, maar schiet hem tegen m'n hand aan", sipt Cetintas. "Overduidelijk natuurlijk", beseft de verdediger.