Afbeelding
Henry Kruithof

Matige eerste helft breekt DOS Kampen op

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen is zaterdag tegen het eerste puntenverlies aangelopen. In eigen huis werd met 2-4 verloren van WVF. Volgens DOS-trainer Edwin Kwakkel had zijn ploeg dat aan zichzelf te wijten. “Als je zo matig begint, verdien je het niet. Het eerste half uur hebben we niet thuisgegeven.”

Trainer Kwakkel heeft te maken met een volle ziekenboeg. Opnieuw kon hij geen beroep doen op een fiks aantal spelers. Zijn ploeg begon zeer matig aan het duel. In de 6e minuut kwam WVF op voorsprong. In de 20ste minuut werd de marge verdubbeld door de Zwollenaren. “De scheidsrechter floot om 15.00 uur voor het beginsignaal, maar wij begonnen pas om 15.30 uur. We begonnen heel slecht en speelden in een traag tempo. Het was onherkenbaar.”

Na een half uur werd alles anders. Een volley van Raymon Beuling vloog tegen de touwen. “Toen kwam er geloof en spirit bij ons. Na deze 1-2 heb ik een uur lang een goed DOS gezien. Ineens werd er wel nauwkeurig gespeeld en doorgedekt", aldus Kwakkel.

In de 70ste minuut bracht Allan Bakker DOS langszij. Daarna ging DOS vol voor de zege. Kwakkel bracht Frank Jansen binnen de lijnen. WVF kwam flink onder druk te staan, maar een derde DOS-treffer bleef uit. Kansen hiervoor waren er voldoende. “We waren niet doelgericht genoeg”, aldus Kwakkel, die vervolgens zag dat WVF wat gelukkig op 2-3 kwam. Nadat een vrije bal van WVF werd gesmoord kwam de bal precies voor de voeten van een speler van WVF. Die haalde vervolgens doeltreffend uit. In de blessuretijd maakte WVF ook nog de 2-4.

“Dit was een onnodige nederlaag. We doen onszelf tekort. Bij ons was er te laat het besef wat de bedoeling was”, aldus Kwakkel.