Afbeelding

21 podiumplaatsen voor Deltasteur Masters bij ZMC in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

21 podiumplaatsen voor Deltasteur Masters bij ZMC in Zwolle

Zaterdag 27 oktober zwommen 13 Masterszwemmers van Deltasteur de 2e ronde van het Zuyderzee Masters Circuit. Een competitie van 8 wedstrijden voor wedstrijdzwemmers van 20 jaar tot … (oneindig oud).

De sfeer zat er goed in en er werd goed gezwommen. Pieter Bardelmeijer maakte een uitstekend debuut bij de Heren 45+. Hij zwom 3 persoonlijke records en behaalde een 3e plaats op de 200m vrije slag. De oudste zwemster van de ploeg, Janny van der Weide (Dames 65+) werd 2e op de 200m vrije slag en 3e op de 50m schoolslag. Gea van der Schaaf (Dames 40+) was goed op dreef. Zij zwom 3 persoonlijke records en werd 1e, 2e, en 3e in haar leeftijdsgroep. Eline Vossebelt (Dames 25+) verbeterde zichzelf op de 100m wisselslag en 50m vlinderslag. Patrick de Jonge (Heren 30+) en Alistair Critchell (Heren 45+) zwommen een flinke hap van hun tijd op 25m rugslag af.

De rest van de ploeg zwom geen persoonlijke records, maar sommigen kwamen wel dicht in de buurt. Uiteindelijk werd er 6x goud, 9x zilver en 6x brons behaald.

GMK Winterswijk
Een dag later deden 4 Masters van Deltasteur mee aan de Gelderse Masters Kampioenschappen in Winterswijk. Hier was de ploeg zeer succesvol.

Alistair Critchell veroverde de meeste medailles; 3x goud, 2x zilver, 1x brons. Daarna volgde Patrick de Jonge met 1x goud, 2x zilver en 2x brons. Tom de Lange en Bob Potkamp behaalden beiden 2x zilver en 1x brons. Gezamenlijk zwommen ze een 4x25m wisselslag estafette en hiermee wonnen ze zilver.