Afbeelding

Pleegouders gezocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Deze maand houdt de gemeente Kampen samen met Trias, organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, een wervingsactie voor nieuwe pleeggezinnen onder de noemer ‘Mag ik bij jou…’. Via verschillende kanalen wordt de publiciteit gezocht met als afsluiter een informatiebijeenkomst op 6 november.

Wethouder Geert Meijering: “Door mee te doen aan deze actie wil Kampen samen met Trias dichter bij potentiële pleegouders komen en ze inspireren en laten nadenken over pleegzorg.” De wervingsactie van Kampen valt samen met de landelijke week van de pleegzorg die vandaag van start is gegaan.

Informatieavond 6 november

Als afsluiter van de campagne organiseren Trias en de gemeente Kampen op dinsdagavond 6 november een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het stadhuis. Ook pleegzorgorganisatie Timon is aanwezig. Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning en deskundigheidsbevordering die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden. De avond begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.trias-groep.nl/mag-ik-bij-jou/

Landelijke week van de Pleegzorg

Vandaag is ook de landelijke Week van de Pleegzorg van start gegaan. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Met uiteenlopende activiteiten wordt in deze week de aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook worden pleeggezinnen in het zonnetje gezet. Meer informatie: http://www.weekvandepleegzorg.nl/

Wethouder aan tafel bij pleeggezin

Op 6 november is wethouder Geert Meijering gast aan tafel bij een pleeggezin uit Kampen. ‘Gast aan Tafel’ is onderdeel van de landelijke Week van de Pleegzorg. Tijdens de actieweek schuiven op uitnodiging van Trias zo’n 30 Overijsselse wethouders, raadsleden en beleidsmakers aan voor een maaltijd bij een pleeggezin of gezinshuis in hun eigen gemeente. Wethouder Meijering: “Een uitnodiging waar ik graag op in ga, want zo krijgen we als politici de kans om op een heel laagdrempelige wijze een inkijkje te krijgen in het reilen en zeilen van deze gezinsvervangende vormen van jeugdhulp en in gesprek te gaan met de pleeg- en gezinshuisouders en de kinderen zelf.”

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05