Afbeelding

Kerstlunch als steuntje in de rug voor alleenstaande ouderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Meeopstap.nl houdt donderdag 20 december een Kerstlunch voor alleenstaande ouderen (60-plussers) uit de gemeente Kampen. Salonboot De Veerman van Kampen zal fungeren als een schitterende locatie voor dit mooie evenement.

Drijvende kracht achter dit initiatief is Ineke Smits van Meeopstap.nl. "Vorig jaar heb ik met twee vriendinnen voor het eerst een Kerstlunch gehouden voor alleenstaande ouderen bij kinderboerderij Cantecleer", vertelt Smits. Toen was er ruimte voor twintig mensen. De tweede editie wordt groter van opzet. Vijftig mensen kunnen straks aanschuiven bij de lunch.

Smits wil alleenstaande ouderen in de dagen voor Kerst graag een hart onder de riem steken. "Heel veel alleenstaande ouders hebben geen aanspraak met Kerst. Ik vind dat dat niet kan. Ik wilde iets uniek voor deze mensen organiseren. Daarom heb ik gekozen voor een Kerstlunch. We beginnen om 12.00 en het duurt tot circa 15.00 uur."

Smits is enorm blij dat ze gebruik kan maken van Salonboot De Veerman van Kampen. "Ik zocht een karakteristieke plek. Het is een fantastisch schip dat zeker zal aanspreken. Het is de perfecte locatie." Salonboot De Veerman van Kampen is een van de sponsors van de Kerstlunch. De andere sponsors zijn Renault van Kesteren en Woning Sierbestrating. Daarnaast zal de bekende Kamper zanger Stef Ekkel belangeloos optreden. Zonder de steun van hoofdsponsor Renault van Kesteren zou het niet mogelijk zijn om dit evenement te organiseren.

De ouderen krijgen een luxe lunch met alles erop er eraan. "Ze moeten verwend worden. Ik hoop dat deze Kerstlunch voor de alleenstaanden ouderen uitgroeit tot een lichtje in de donkere dagen", aldus Smits, die haar Kerstlunch-concept in de toekomst fors wil uitbreiden. "Mijn droom is dat ik over vijf jaar in heel Nederland dit kan organiseren."

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via (06) 243 888 75 of stuur een e-mail naar info@meeopstap.nl.