Afbeelding

Nieuwe glossy over Kamperlijntje

Algemeen

KAMPEN - Kampenaar Kasper Haar presenteert zaterdag 15 december om 10.00 uur in de Stadskazerne zijn nieuwe en tevens laatste glossy over het Kamperlijntje: ‘Kamperlijntje Toen & Nu’. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan burgemeester Koelewijn.

Kasper Haar sluit hiermee een periode van 25 jaar onderzoek naar de geschiedenis van de Kamper spoorlijnen af en zal dan alleen nog nieuwsberichten en foto’s plaatsen op de website van het Kamperlijntje.

“Wat ik al wel alvast kan vertellen dat het een zeer bijzondere glossy is geworden met ruim aandacht voor de geschiedenis en het dieselverleden van het Kamperlijntje”, vertelt Haar. “Ook wordt extra aandacht besteed aan de ondergrond van het Kamperlijntje waarover nog steeds overleg is tussen Provincie Overijssel, ProRail en de gemeentes Zwolle en Kampen met betrekking tot het niet kunnen openen van station Zwolle Stadshagen.”

De glossy is geen herdruk van de glossy uit 2015 die gemaakt is in het kader van 150 jaar Kamperlijntje. Deze nieuw glossy telt 80 pagina’s met ruim 140 foto’s en afbeeldingen. De prijs bedraagt 10 euro en is na de presentatie nog tot 13.00 uur verkrijgbaar in de Stadskazerne. Vanaf 15 december ook bij Waanders in de Broeren en Boekhandel Westerhof in Zwolle. Vanaf 18 december is de glossy te bestellen via www.hetkamperlijntje.nl.