Kerst voor iedereen

· leestijd 1 minuut Algemeen

De komende tijd wordt er weer toegeleefd naar kerst. Voor veel mensen is het een tijd die je doorbrengt met familie of vrienden. Maar wat als je dit niet wilt of kunt? Je kunt ook op een andere manier de feestdagen doorbrengen. De Hezenberg in Hattem organiseert van 24 t/m 26 december een kerstretraite: drie dagen van ontmoeting, bezinning en inspiratie.

Er zijn diverse initiatieven rond de feestdagen voor alleenstaanden, vaak verzorgd door kerken. Maar meestal blijft dat ‘beperkt’ tot een kerstdiner of een kerst(nacht)viering. De kerstretraite van de Hezenberg biedt een driedaags programma, zodat gasten de hele kerst in gezelschap van anderen kunnen doorbrengen.

Warme verbondenheid
“Kerstmis wordt volgens traditie meestal doorgebracht met familie. Maar het traditionele plaatje van families is niet meer zo vanzelfsprekend. Het gemis van dierbaren wordt vaak intenser beleefd rond de feestdagen. Tijdens de kerstretraite ervaren mensen vaak de warmte en verbondenheid waar ze naar op zoek zijn”, aldus pastor Gert Wijnstok. Samen met pastor Carla Boven begeleidt hij de kerstretraite. Een aantal ervaringen van eerdere gasten: “Ik vond het fijn om deze bijzondere dagen niet alleen te zijn”. “Het was een prachtige verrassing om op Eerste Kerstdag wakker gezongen te worden”. “Ik heb genoten van het kerstdiner dat met aandacht en liefde was klaargemaakt”. “De film ‘Des Hommes et Des Dieux” was indringend, maar toonde mij de essentie van kerst: samen blijven zingen en bidden, geloven, hopen en liefhebben”. “In die korte tijd is er echt een band ontstaan met mijn mede-gasten”.

Meer informatie: www.retraitehezenberg.nl