Afbeelding
Foto: GinoPress.

Melkbusschutters bieden met succes petitie aan voor meer schietplekken

Algemeen

KAMPEN - Knallen met de melkbus mag niet meer in de hele gemeente, maar de aanvankelijke beperking tot 25 heeft het niet gehaald. Zo’n tweehonderd melkbusschutters hebben donderdagavond een petitie met 1100 handtekeningen aangeboden aan de raad om het aantal plekken uit te breiden. Met succes. De raad stelde uiteindelijk ruim 54 plekken vast waar geschoten mag worden.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Kampen donderdagavond werden de regels voor het jaarlijkse carbidschieten tijdens de jaarwisseling vastgesteld. In eerste instantie werden 25 plekken door de gemeente aangewezen als locatie waar met carbid geschoten mag worden, dat aantal werd later bijgesteld naar 34. Echter waren dat er volgens de melkbusschutters nog steeds te weinig. Om de traditie te behouden willen de schutters meer plekken. Om deze wens kracht bij te zetten startten zij een petitie. Deze petitie werd ruim 1100 keer ondertekend. Donderdag verzamelden de melkbusschutters zich in het gemeentehuis, gewapend met melkbussen, om daar de petitie aan te bieden.

Het had succes want het brak de discussie over het aantal plekken open en aan het einde van een, bij tijd en wijle, door de vele aanwezigen, rumoerige bespreking werd overeengekomen dat er geschoten mocht worden op ruim 54 plekken.

Afbeelding
Afbeelding