Afbeelding
Frans Habekotté

Goed weekend voor DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft de competitie hervat met een overwinning. DZSV werd met 2-0 verslagen, maar gemakkelijk ging dat zeker niet voor de lijstaanvoerder, die de topvorm nog niet te pakken heeft. “Natuurlijk was het spel beneden ons niveau, maar we hebben gewonnen en we zijn uitgelopen op de concurrentie. Het was een uitstekend weekend voor ons”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS begon goed. Drie minuten nadat Allan Bakker net over het doel schoot, was het raak voor de thuisploeg. Na een fraaie individuele actie schoot Twan Knul de bal in de verre hoek. Daarna slaagde DOS er niet in om verder uit te lopen. Daarnaast was DOS-keeper Kevin Dijkstra belangrijk met twee goede reddingen. In de blessuretijd gooide Twan Knul de wedstrijd in het slot door de 2-0 aan te tekenen.

En zo begon DOS na de winterstop met een overwinning. En dat was het doel. Vorig seizoen ging DOS ook als koploper de winterstop in, maar daarna ging het fout. De uitwedstrijd bij laagvlieger Voortwaarts V werd toen verloren. Het was de voorbode van een mindere tweede seizoenshelft. Met een 2-0 overwinning begon DOS qua resultaat prima aan het tweede gedeelte van het seizoen. Maar het spel sprak lang niet iedereen bij DOS tot de verbeelding.

“De mensen verwachten veel van ons. De verwachtingen zijn altijd heel hoog gespannen bij DOS. Je speelt een wedstrijd waarin je nauwelijks wat weggeeft. Ik heb de wedstrijd vrij relaxed bekeken, alleen was het lang wachten op de beslissing”, aldus Kwakkel.

Door de remises van Sparta Enschede en WVF staat de lijstaanvoerder uit Kampen maar liefst zeven punten voor op beide concurrenten. “En we zitten nu precies op de helft. Dan kun je de balans opmaken met een grote voorsprong. De druk zit er nu helemaal niet op bij ons. Als ik zie hoe de jongens de afgelopen weken bezig zijn geweest. Daarin herken ik veel van wat we hebben laten zien voor de winterstop.”