Afbeelding
unknown

Finale 'Adviseurs van de Toekomst'

Algemeen

KAMPEN - In zalencentrum de Leuke Hanzestad vindt vrijdag 25 januari de finale plaats van het educatieve project Adviseurs van de Toekomst. Drie Havo-3 klassen (75 leerlingen) en twee VWO-3 klassen (60 leerlingen) van de Pieter Zandt Scholengemeenschap presenteren hun adviezen over een door de gemeente geformuleerde opdracht.

De opdracht luidde: ‘Stel je voor: er komt één middelbare school voor heel Kampen (en omstreken) in 2025. Hoe wordt die school dan toegankelijk en voor iedereen inclusief?’

De gemeente Kampen werkt aan het toegankelijk en inclusief maken van Kampen en omstreken. In het kader van het programma ‘Adviseurs van de toekomst’ heeft de gemeente de Pieter Zandt Scholengemeenschap gevraagd hierbij te helpen met frisse en nieuwe ideeën te komen met betrekking tot het thema ‘de inclusieve school’.

De vijf leerlingenadviesbureaus presenteren vrijdagmiddag hun adviezen aan een jurypanel en overhandigen hun adviesrapport. Aansluitend gaat er een aantal leerlingen met elkaar in debat aan de hand van de stelling ‘De middelbare school moet in 2025 voor iedereen helemaal toegankelijk en inclusief worden’.

Uiteindelijk beslist de jury wie de winnaar is en wordt de middag afgesloten met de prijsuitreiking. In de jury zitten onder meer wethouder Irma van der Sloot en de onlangs aangestelde ervaringsdeskundige Willem Scheffer van de gemeente Kampen.