Afbeelding

De Kamper Koggezangers: Drummer Evert van Dijk neemt afscheid

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op maandag 21 januari 2019 heeft drummer Evert van Dijk bekend gemaakt dat hij - na 23 jaar - stopt als drummer van het koor. Medio 2018 had Van Dijk tegen het bestuur gezegd dat ze maar eens moesten gaan uitkijken naar een andere drummer. Er naar uitkijken is nog wel te doen, maar …. er dan ook nog één vinden is een ander verhaal!
Toen Van Dijk een poosje ziek was is gevraagd of drummer Piet Bredewold van Het Torenkoor in wilde vallen. Gelukkig wilde Bredewold dat doen en kon het koor gewoon repeteren mét een drummer. Van Dijk krabbelde weer op en hij kwam weer drummen bij ‘zijn’ Kamper Koggezangers. Een gehele repetitie van anderhalf uur was door de lichamelijke ongemakken toch iets te zwaar en daarom deden Van Dijk en Bredewold beide een halve repetitie.
Maar ook een halve repetitie werd zwaar en ook vond Van Dijk belangrijk dat Piet zich het repertoire zo snel mogelijk eigen kan maken. Het drummen is voor Van Dijk nu verleden tijd en hij wordt opgevolgd door Piet Bredewold.
Naast drummer en barcoördinator was Van Dijk ook een bevlogen bestuurder.
Hij was jarenlang voorzitter van de vereniging en hij werd bij zijn aftreden benoemd tot erelid. De leden hopen dat Evert nog heel lang als zingend lid actief mag zijn.
Ze wensen Evert van Dijk - en zijn vrouw Joke die elke maandagavond zit te luisteren in De Taveerne - nog heel veel gezellige zangavonden toe.