Afbeelding

Actiegroepen: 'Dien zienswijze in tegen Lelystad Airport!'

Algemeen

REGIO - De samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, LaagvliegroutesNEE (Fryslân) en Red de Veluwe roepen iedereen die nog geen zienswijze tegen Lelystad Airport heeft ingediend, op om dat alsnog toe doen. Tot en met donderdag (21 februari) is hiervoor nog de tijd.

De actiegroepen hopen op een forse eindsprint, waarmee alle regio's die zijn gelegen onder de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport duidelijk kunnen maken dat de minister pas op de plaats moet maken met de opening van Lelystad Airport voor groot vliegverkeer. Voordat de luchthaven open kan, moet een herindeling van het luchtruim zorgen voor veel hogere en veel efficientere vliegroutes van en naar Lelystad Airport.

Iedereen kan met letterlijk één druk op de knop een zienswijze indienen, door gebruik te maken van de module die op de website van SATL ter beschikking staat: https://satl-lelystad.nl/zienswijze-indienen/

De samenwerkende actiegroepen hopen dat zoveel mogelijk streekgenoten hun handtekening zetten tegen laagvliegen, en daarmee een duidelijk statement maken naar minister Cora van Nieuwenhuizen. Inmiddels hebben al duizenden mensen uit Overijssel, Gelderland, Friesland, Drenthe en Flevoland gebruik gemaakt van de module van SATL.

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52