Vrijwilligers Terminale Thuiszorg tekst: ‘Geweldig en een hele eer
Vrijwilligers Terminale Thuiszorg tekst: ‘Geweldig en een hele eer Foto: Tennekes.

Genomineerden Kamper Vrijwilligersprijs 2018 bekendgemaakt

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op 7 maart wordt bekendgemaakt wie dit jaar de vrijwilligersprijs krijgt uitgereikt. De jury onder voorzitterschap van wethouder Van der Sluis heeft uit een mooi aantal aanmeldingen voor deze prijs vier genomineerden gekozen.

In een persbericht staat: “Wie gaat er deze keer vol trots met de bokaal naar huis? Is het Bert de Roo, die zich bij W&L vol overgave met veel geduld en op positieve wijze inzet als vrijwilliger voor anderstaligen. Of zijn het de vrijwilligers van de terminale Thuiszorg Kampen en omstreken voor de moeilijke, maar o zo zinvolle ondersteuning die zij bieden aan mensen, die in nabijheid van hun naasten, de laatste fase van hun leven graag thuis willen doorbrengen. Of zijn het Jelmer Siefers en Leroy van de Wal van jeugdvereniging Polaris, die iedere week op enthousiaste wijze jonge kinderen mee naar buiten nemen, stoere spelletjes met hen doen en hen leren hoe ze als ze verdwaald zijn de weg naar huis kunnen vinden.”

Initiatiefnemers/vrijwilligers Polaris: ‘Wij hadden het eerst niet door, daarna waren we blij verrast en we vinden het helemaal fantastisch dat we door Polaris deelnemer Jonah zijn voorgedragen’. Foto: Tennekes.

“Ook de vrijwilligers van de vervoersservice Welzijn Kampen kunnen het zijn. Zij vervoeren dagelijks mensen die zelf niet goed meer van a naar b kunnen komen. Zo kunnen ook zij meedoen aan activiteiten, die voor hen belangrijk zijn.”

Bert de Roo: ‘Naast de dagelijkse waardering is dit een vorm van extra waardering’ Foto: Tennekes.

Vrijwilligers vervoersservice Welzijn Kampen tekst: (Lammert Bastiaan): ‘Blij verrast met deze nominatie en dit is een soort kers op de vlaai voor dit prachtige werk’. Foto: Tennekes.