Back to the ’60 met The Maureens en PEER

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zaterdag 9 maart staan PEER en The Maureens in ’t Ukien. Twee bands met een heerlijke aanstekelijke jaren ‘60 sound. Beide hebben net hun nieuwe plaat uitgebracht die ze graag aan Kampen willen laten horen.

PEER
De jonge honden van PEER zijn al lang geen groentjes meer. Het viertal uit Middelburg brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop.
Al snel sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan ze o.a. op Concert at Sea. Met hun debut-EP Mad fot it! uit, waarbij ze samen werkten met producer Huub Reijnders en Peter Slager(BLØF), haalden ze nationale TV en radio, waaronder De Wereld Draait Door.

Zaterdag presenteert de stijlvolle band hun debuut album ‘Laughing about it is far more exciting’

The Maureens
Zoals iedereen weet bestaan er twee soorten muziek: de goede soort en die andere. The Maureens spelen de goede soort. Dat doen ze geweldig, ambachtelijk, meeslepend en aanstekelijk. Als iemand me zou vragen om The Maureens in één woord te omschrijven, denk ik dat ik zou zeggen: ‘gul’. Het is rijk gevulde muziek, waarin altijd ruimte is voor een stem of gitaarpartij erbij, zonder dat het een brij wordt. Waarom zou je op roadtrip gaan in een Smart als je ook een ouwe Mercedes of een Volkswagenbus tot je beschikking hebt? The Maureens beantwoorden die vraag met een meer dan een kamerbreed geluid, dat overal is voorzien van het comfort van een paar extra gitaarpartijen, twee- en driestemmige leadzang, een koortje links en een orgeltapijt rechts, precies zoals je het had gewild. The Maureens zijn Indie, Nedericana, Beach Boys, Byrds, Jayhawks, Johan, Teenage Fanclub – maar vooral, ze zijn alles wat je nodig hebt op elke dag waarop de miezer tussen de huizen hangt en de grijze lucht iets tussen regen en natte sneeuw in belooft.

De muziek van The Maureens zit als een ouwe lederen sofa die je met zijn zessen naar de zonnige achtertuin hebt gesleept, en waarin je nu een biertje zit te drinken terwijl iemand een paar spiesjes op de barbecue legt. Wat? Nee, geen schaap. Kom op, zeg.

Zin in een heerlijke avond uit? Kom dan vooral zaterdag 9 maart naar ’t Ukien. Deuren gaan om 20:30 uur open. Kaarten zijn voor €7,50 te koop bij Blue Music en via www.liveinkampen.nl of voor €10,- aan de deur.
Benieuwd naar de muziek van Peer en The Maureens, bekijk dan onze facebook pagina.