Renate van der Velde en Hilko van der Wal.
Renate van der Velde en Hilko van der Wal.

ChristenUnie gaat voor een duurzame samenleving waarin iedereen mee kan doen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Renate van der Velde uit Kampen (lijsttrekker ChristenUnie Overijssel) en Hilco van der Wal (kandidaat ChristenUnie Waterschap Drents Overijsselse Delta) hebben een duidelijk doel voor ogen. Duurzaamheid en een maatschappij waarin iedereen mee kan doen.

Dat zijn de twee rode lijnen die de ChristenUnie op alle terreinen terug laat komen. De schepping zucht en daarom kiest de ChristenUnie voor kringlooplandbouw, waarmee toegewerkt wordt naar een natuurlijk evenwicht tussen landbouw en de natuur. “Maar die balans geldt in onze visie voor de hele economie” zo vervolgt Renate, die een warm pleidooi houdt om afval als grondstof te benutten. “De tijd dat we alles maar weggooien en verbranden moeten we achter ons laten” aldus de lijsttrekker van de ChristenUnie die er voor gaat om serieus werk te maken van het rentmeesterschap.

De arbeidsmarkt, het onderwijs en de zorg moeten open staan voor iedereen. Dat geldt ook voor de energietransitie: iedereen moet hierin mee kunnen komen! Dat betekent dat de provincie leningen en subsidies moet verstrekken aan mensen die de verduurzaming van hun huis zelf niet kunnen betalen.

In het Waterschap gaat ook veel aandacht naar de energietransitie en dat is terecht, aldus Hilco van der Wal uit IJsselmuiden. “In de natuur draait het om evenwicht en balans. Deze balans is door de jaren heen behoorlijk verstoord door menselijk ingrijpen. De natuurlijke kringlopen moeten worden hersteld om onze planeet goed door te kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Auteur: Wim Hovestad.