Afbeelding
Nick de Vries.

Tafels en stoelen aan de kant voor swingende elfde Sunday Sessions

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Spelende kinderen, ouders met een drankje aan de bar, vrienden die elkaar ontmoeten. Een ontspannen sfeertje met gezelligheid en vooral veel muziek. De Sunday Sessions in de stadsgehoorzaal zijn door de Kamper muzikant Gertjan van der Weerd en theaterdirecteur Jelle Wouda in het leven geroepen, omdat zij dachten dat er mensen waren die, net als zij, vonden dat er wel wat meer leven in de brouwerij mocht komen op de zondagmiddag. Ze bleken inderdaad niet de enige.

De tiende editie van de Sunday Sessions trok meer dan tweehonderd bezoekers naar de foyer van de Stadsgehoorzaal. De Kamper muzikant Van der Weerd nodigt iedere editie een muzikale vriend uit het muziekcircuit uit. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet hij soms grote namen te trekken, soms ook wat minder grote namen, maar met de muzikaliteit zit het hoe dan ook altijd goed.

Gertjans laatste gasten waren twee weken daarvoor nog bij De Wereld Draait Door geweest. De zoetgevooisde tweeling Tangerine wist met hun samenzang, die doet denken aan die van Simon and Garfunkel, in ieder geval de eerste rijen van de foyer muisstil te krijgen. Deze editie trok echter zoveel publiek, dat het af en toe ook wat rumoerig dreigde te worden.

Wat dat betreft komt het volgens Gertjan goed uit dat de gast voor editie nummer elf waarschijnlijk geen moeite nodig heeft boven eventueel rumoer uit te komen. Laat het maar lekker druk worden, Ex-Kampenaar Jeroen Sweers knalt er met zijn Boogie Woogie piano waarschijnlijk vrolijk overheen en Gertjan hoopt dat hij de menigte ook nog aan het dansen krijgt.

“De stoelen en tafels op de eerste rijen gaan er deze keer uit”, vertelt Gertjan. “Jeroen speelt heerlijke Boogie Woogie, hij is daarin echt een van de besten van Nederland. Ik ga waarschijnlijk wat Rock ’n Rollgitaar of Hammond spelen en we hebben ook zijn oude band uitgenodigd. We gaan flink gas geven. Op de eerste rijen wordt nu niet gezeten, maar hopelijk flink gedanst. We willen de sfeer van een echte Juke Joint naar de Sunday Sessions brengen.”

Oud-Kampenaar Jeroen Sweers speelde voorheen in de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band en brengt momenteel het repertoire van onder andere Jerry Lee Lewis opnieuw de planken met Them Lewis Boys. In de Stadsgehoorzaal herenigt hij zich met zijn oude band waarin ook één van Gertjans vrienden, Dirk Schreuders, speelt. Zo wordt het voor ook voor de band een vrolijk weerzien dat helemaal past in de ontspannen sfeer van de Sunday Sessions.

De eerstvolgende Sessions vindt plaats in de Stadsgehoorzaal op 24 maart. De entree is gratis. Het optreden begint om 15.30 uur.