DOS Kampen kan DZSV-muur niet slechten

DINXPERLO – DOS Kampen heeft zaterdag opnieuw punten verspeeld. Bij DZSV bleef de koploper in de tweede klasse H steken op 0-0. Sparta Enschede profiteerde opnieuw van het puntenverlies van DOS. De tukkers hebben nog maar een achterstand van twee punten.

DOS verspeelde onnodig punten. Met name voor rust had de ploeg afstand moete nemen, maar verschillende goede kansen ware niet besteed aan de poelenten. “In dit soort wedstrijden heb je eigenlijk een vroege voorsprong nodig. Dat lukte niet en dan wordt het spel niet plezieriger. Je moet steeds tegen de verdediging in beuken. Vervolgens doe je te weinig met de weinige gaten die je weet te vinden”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

Gaandeweg de tweede helft vorderde gingen de bezoekers risico’s nemen. Dat gaf DZSV de kans om er enkele keren gevaarlijk uit te komen. Een kwartier voor tijd raakte de thuisploeg de kruising. Vijf minuten later ging een inzet van DZSV voorlangs. DOS had ook in de tweede helft het verschil kunnen maken, maar dat lukte niet. “Het zit ons in deze fase van het seizoen niet mee”, aldus Kwakkel.