Afbeelding
verteltheater.nl

Theatervoorstelling voor en over mantelzorgers

Algemeen

KAMPEN - Met de theatervoorstelling ‘De mantel der liefde’ van Kees van Loenen wordt maandagavond 6 mei het seizoen afgesloten van het Alzheimer Trefpunt in Kampen en Zwartewaterland.

‘De mantel der liefde’ is een theaterstuk over de mantelzorger van een Alzheimerpatiënt. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen als mantelzorger voor zijn moeder met Alzheimer, maakt Kees van Loenen duidelijk wat een mantelzorger meemaakt en wat er door je heengaat. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning. De voorstelling geeft ook een helder beeld van het verloop van de ziekte van Alzheimer en de emotionele gevolgen daarvan.

Na afloop nodigt Kees het publiek uit om het gesprek aan te gaan. "Praten over wat je raakt of over wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar."

De voorstelling is gratis voor mantelzorgers, professionele zorgverleners en andere belangstellenden, inclusief koffie/thee en een drankje. Locatie: Quintus, Vloeddijk 38. Aanvang 19.30 uur.