Afbeelding

Gratis workshop Creatief Schrijven

Algemeen

KAMPEN – Wie wil leren hoe je pakkende dialogen schrijft, in een kort verhaal toch de karakters van je personages weergeven, of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal, kan op 21 mei terecht in de gratis workshop Creatief Schrijven in de Bibliotheek.

De workshop wordt gegeven door Job Creyghton, die jarenlang docent was aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek. Hij is de auteur van het handboek Effectief en Creatief Schrijven.

In deze drie uur durende workshop behandelt Creyghton de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. “Hoe iemand praat zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren”, aldus Creyghton.De workshop wordt gegeven in de Dirk van Sliedregtzaal in De Stadskazerne en begint om 19.00 uur. Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Opgave: uiterlijk vrijdag 17 mei via activiteiten@bibliotheekkampen.nl