Afbeelding
Foto Tennekes

Wilbert Wessels wint Salverda Topscorers Trofee

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Wilbert Wessels is winnaar geworden van de Salverda Topscorers Competitie. De 19-jarige speler van Go-Ahead Kampen eindigde met 34 punten bovenaan.

Wessels kwam in het laatste competitieduel tegen Hierden niet meer tot scoren. Hij scoorde dit seizoen zeventien treffers en kwam daarmee uit op 34 punten. Wessels is content met zijn doelpuntenproductie.

“Als spits is het sowieso fijn dat je veel scoort en op mijn leeftijd is het extra speciaal. Ik heb dit seizoen en afgelopen seizoen veel doelpunten gemaakt.” In het voetbaljaar 2017-2018 kwam hij tot dertien treffers. Dit seizoen wist hij dat te overtreffen en daarmee voldeed hij aan zijn eigen doelstelling. Dertig treffers in twee seizoenen. Een knappe prestatie gezien zijn leeftijd en ook als je bedenkt dat Wessels in zijn eerste seizoen flink wat wedstrijden op de bank zat.

Twan Knul kwam uit op een tweede plek. De spits van DOS Kampen scoorde zaterdag tegen Sparta Enschede, maar het net niet genoeg voor de winst in de Salverda Topscorers Competitie. Wel heeft Knul dit seizoen de meeste treffers gemaakt in het Kamper voetbal. Met 22 treffers komt hij uit op 33 punten. “Dat is een mooi aantal. Door het puntensysteem eindig ik als tweede. Het was mooi geweest als ik had gewonnen, maar Wilbert Wessels heeft het gewoon hartstikke goed gedaan”, aldus Knul.

Jurrian Zandbergen scoorde afgelopen zaterdag twee keer en eindigde als derde met 28 punten (veertien treffers). “Het is toch mooi dat je als Go-Ahead een eerste en derde plek pakt. Dat is mooi voor de club”, aldus Wessels.

IJVV heeft een matig seizoen achter de rug, maar de IJsselmuidenaren pakten toch nog een prijs. Met 32 tegentreffers won IJVV het klassement van de minst gepasseerde verdediging. DOS Kampen eindigde hier als tweede met 33 tegendoelpunten.

Woensdag 5 juni worden alle prijzen van de Salverda Topscorers Competitie uitgereikt tijdens een feestavond in de zaal bij Broekhuizen Keukens op Zendijk in IJsselmuiden.