Gerard Meijeringh

Scorend vermogen blijft een probleem bij IJVV

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV is het bekeravontuur begonnen met een nederlaag. Lelystad ’67, met ex-IJVV’er Hicham Ziyech in de gelederen, won met 2-3 op Sportpark Den Uithoek. Een onnodige nederlaag. Voor de rust waren de IJsselmuidenaren heer en meester en hadden ze ruim afstand moeten nemen van de tegenstander.

IJVV kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Willem Bel had een goede individuele actie in huis en schoot vervolgens prima raak. Daarna kregen de IJsselmuidenaren kans op kans. Diverse keren demonstreerde nieuweling Mark Homme van der Veen zijn traptechniek. Zijn corners en vrije trappen waren zeer gevaarlijk. Eddo Wesselink hielp twee grote kansen om zeep en Lenhard de Velde raakte de lat. Een vrije bal van de nieuwe routinier Mark Homme van der Veen werd door de keeper via de lat onschadelijk uitgemaakt. Uit de daarop volgende corner raakte Van der Veen de paal. IJVV was verre van efficiënt. Lelystad, dat in de eerste helft nauwelijks iets liet zien, was dat wel. De ploeg kwam voor rust nog twee keer tot scoren. Dat mocht IJVV zich aanrekenen. In de 38ste minuut liet IJVV zich veel gemakkelijk verrassen in de omschakeling. Nadat Jonno Pruim in kansrijke positie veel te slap afwerkte, sloeg Lelystad in de 45ste minuut voor de tweede keer toe. Knullig balverlies werd genadeloos afgestraft.

In het eerste kwartier van de tweede helft speelde IJVV nog enkele kansen bij elkaar, maar het bleef schorten aan de afwerking. In de 62ste sloeg Lelystad weer via de counter toe. IJVV kwam in de 79ste minuut nog wel terug tot 2-3 via een treffer van Lenhard de Velde. Verder kwam IJVV niet meer.

IJVV had vorig seizoen moeite met kansen creëren. Dat ging de ploeg zaterdag aanmerkelijk beter af. “We creëren meer. Dat is heel positief. Maar dan moet je wel iemand hebben die de ballen erin schiet.” We hebben het wat dat betreft laten liggen.” Lindeboom was ook niet tevreden over de tegengoals. “Zij kwamen twee keer voor de goal en toen was bij ons de hele organisatie weg. We hadden teveel mensen voor de bal. Als je de bal hebt, moet je ook denken aan verdedigen. We moeten sneller in de organisatie staan.”