Afbeelding

40 jaar wijkvereniging Zuid-Bovenbroek

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Dit jaar is het 40 jaar geleden dat activiteiten zijn opgestart om voor de wijk Zuid-Bovenbroek een wijkvereniging op te richten. In het kader van dit jubileum worden een aantal activiteiten georganiseerd. De meeste daarvan vinden plaats op zaterdag 21 september.

Van 11.00 tot 15.00 uur is er die dag in wijkgebouw 't Zwarvershonk in de Esdoornhof Open Huis, waar men onder het genot van koffie/thee of fris kennis kan maken met het bestuur. Enkele dames exposeren er hun creativiteit en er wordt informatie gegeven over de gegeven cursussen en hoe men zich daarvoor kan opgeven. Verder is er een fototentoonstelling van Corrie de Harder met foto's van de wijk en eigen onderwerpen. Naast het wijkgebouw verzorgt Artistique een kinderactiviteit en wordt er met de kinderen brood gebakken.

Speeltuin De Speelpoort doet ook mee aan het jubileum. Op 21 september is de speeltuin gratis toegankelijk voor kinderen uit de wijk als ze bij binnenkomst melden dat ze uit de wijk Zuid-Bovenbroek komen.

Op 3 oktober is er 's avonds in het wijkgebouw een lezing over een wereldberoemde voormalige bewoner van Zuid-Bovenbroek: dr. Kolff, de uitvinder van de kunstnier. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor bewoners van de wijk. De lezing heeft als titel 'De man die miljoenen levens redde: dokter Kolff en zijn pioniersjaren op Zuid’. De lezing wordt gegeven door Kolff-biograaf Herman Broers. Aanmelden voor de lezing is verplicht. In de wijkkrant bevindt zich het aanmeldingsformulier.