Afbeelding
Tennekes

Kamper korfbalderby op Sportpark Hagenbroek

Sport

KAMPEN – Korfballiefhebbers uit Kampen worden zaterdag op hun wenken bediend. In de derde speelronde van de veldcompetitie ontmoeten Wit-Blauw/Green Organics en KV DOS Kampen/Veltman elkaar op Sportpark Hagenbroek. De derby begint om 15.30 uur.

Voor DOS ligt er een grote uitdaging. De korfbalderby stond het afgelopen seizoen vier keer op het programma. Steeds stapte Wit-Blauw als winnaar van het veld. Dit seizoen treffen beide ploegen elkaar twee keer. Jammer genoeg heeft de korfbalbond beide overgangsklassers in de zaal niet bij elkaar ingedeeld. Een gemiste kans.

In de competitie is Wit-Blauw nog zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Marc Houtman begon met een benauwde 17-16 overwinning tegen Dindoa. Afgelopen zaterdag werd met 21-27 gewonnen bij ASVD. Na twee speelronden voert Wit-Blauw samen met HKC de ranglijst aan in de overgangsklasse B.

DOS begon teleurstellend aan het seizoen met een 21-14 nederlaag bij Antilopen. Afgelopen zaterdag kwam het herstel. DOS won met 18-15 van Tweemaal Zes.