Wilsum verslaat Kampen in aantrekkelijke derby

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – In een matige maar wel aantrekkelijke wedstrijd heeft Wilsum zaterdag Kampen met 3-4 verslagen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar de oranjehemden waren iets effectiever.

Kampen begon sterker aan de wedstrijd, maar verzuimde om de score te openen. In de loop van de eerste helft kreeg Wilsum meer grip. Dat betaalde zich uit. In de 39ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Daniel Niemeijer. Gert Jan Sollie benutte de strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Wilsum nog een keer toe. Patrick Plette bekroonde een goede aanval met een doelpunt.

Kampen begon goed aan de tweede helft en kwam sterk terug. Bryan Fröger zorgde met een fraaie goal voor de 1-2. Remon Fröger tekende vervolgens voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen kansen. Het was Wilsum dat vervolgens de touwtjes weer in handen kreeg. Sollie bracht Wilsum weer op voorsprong, Sander van der Sluis zorgde voor 2-4. In de slotfase bracht Remon Fröger Kampen nog terug tot 3-4. Dat zorgde voor een spannend slot, maar er werd niet meer gescoord.

“Het was spectaculair, maar niet goed. Slordig, maar daardoor ontstonden er wel veel kansen en was het voor de neutrale toeschouwer zeer aantrekkelijk. We zijn de gelukkige winnaar van deze tweestrijd. De ploegen liggen niet zo ver uit elkaar, maar wij waren wel iets effectiever. We wilden heel graag winnen om de competitie goed te beginnen”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp.

Zijn collega Revelino Sabono was ondanks de nederlaag toch tevreden. “Door cruciale fouten van onszelf en fouten van de scheidsrechter liepen we achter de feiten aan. Maar we zijn goed teruggekomen. Dat geeft vertrouwen”, aldus de trainer van Kampen.