Valse start Go-Ahead Kampen

EDE – Go-Ahead Kampen is het seizoen slecht begonnen. DTS Ede was veel te sterk voor de Kamper formatie en won met maar liefst 5-0.

Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen had te maken met de nodige personele problemen. Zo kon hij geen beroep doen op Dennis van der Wal en Arjan Wiegers. Jurrian Zandbergen komt het gehele seizoen niet meer in actie. Tot overmaat van ramp vielen tijdens de wedstrijd ook nog Nick Hendriks en Laurens van Keulen weg door blessures. Nick Hendriks moest zich in de 39ste minuut laten vervangen wegens een blessure. Na de rust kon Laurens van Keulen niet verder vanwege een gekneusde hand. Dat kon er nog wel bij voor coach Roelofsen.

Go-Ahead kwam in de 17e minuut op achterstand. Na een verkeerde pass van Niek van Enk scoorde Anouar Tmim. Na krap een half uur spelen viel de 2-0 binnen van Jamal Ouassif. “Daar ging wel een kleine overtreding op Bram van Enk aan vooraf, maar dat werd niet bestraft”, aldus Roelofsen. De trainer van Go-Ahead zag vervolgens dat zijn ploeg vlak voor rust in korte tijd nog twee treffers om de oren kreeg. “Dat mag niet op dit niveau”, was de conclusie van Roelofsen.

De opdracht voor de tweede helft was om de schade te beperken. Dat lukte. In de 61ste minuut bepaalde Jasper Verstraeten de eindstand op 5-0. “DTS was een maatje te groot. Wij waren niet bij machte om kansen te creëren. Dit was een valse start. We moeten de rug rechten”, aldus Roelofsen.