Afbeelding

MFE viert enorme Amerikaanse order met personeel Broshuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

tekst en beeld: Maarten van Gemert

Specialist in speciaal transport Broshuis, gevestigd op industrieterrein Haatland, heeft kort voor de zomervakantie een enorme order binnen gesleept. Voor het Amerikaanse leger gaat het Kamper trailerbedrijf 170 semidiepladers bouwen. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte na de zomervakantie uit om dit te vieren.

Feest
MFE-aanvoerder Meijering, tevens wethouder Economische Zaken, kwam persoonlijk langs om deze klapper samen met directie en overig personeel te vieren. Algemeen directeur Pieter-Bas Broshuis is in zijn nopjes met de order die in één klap een jaaromzet genereert. Vrijdag 29 augustus was er tijd om dat te vieren. De MFE zette de feestboog neer voor de vroegere deel van de KWC-hoeve.
In 2015 kocht Broshuis de boerderij op die grenst aan haar terrein. Op de voormalige deel kunnen recepties of bijeenkomsten worden georganiseerd zoals dit feestje. Het personeel had een half uur eerder vrij gekregen en kwam samen met de MFE toosten op het succes De alcoholvrije cocktails van Kamper Events vloeiden rijkelijk.

PL2-semidiepladers
Broshuis kwam in beeld toen de Amerikanen in Engeland gingen informeren naar een fabrikant voor opleggers die voldoen aan Europese regelgeving. Daar werden ze gewezen op Broshuis, die eerder aan het Britse ministerie van Defensie trailers leverde.
De komende twee jaar gaat de Kamper trailerbouwer voor het Amerikaanse leger 170 acht-assige ’PL2 semidiepladers’ bouwen die speciaal ontworpen zijn om tanks te vervoeren. Na moeilijke jaren in het verleden is dit voor het familiebedrijf een flinke opsteker.
Pieter-Bas Broshuis is de vierde generatie die aan het roer staat. Op de foto boven dit artikel staat hij in het midden met aan zijn rechterhand Harold Vorsteveld en aan zijn linkerhand Geert Meijering.

Productielijn
Met muziek, drank en een hapje werd stil gestaan bij het heuglijke feit van de order. Broshuis gaat hiervoor een speciale productielijn opzetten. Van de Amerikaanse semidiepladers was er al één in de hal te bewonderen.
De Mobiele Felicitatie Eenheid is een initiatief van Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing). Op verzoek van bedrijven of organisaties rukt de MFE uit. Van tijd tot tijd blijkt er veel te vieren bij ondernemend Kampen. Een week na Broshuis kwam de MFE naar Friction Welding.

Interview
Geert Meijering sprak voor de camera met Pieter-Bas Broshuis over de mega-order. Bekijk de videoreportage bij Kamper Nieuws. Daar is ook het artikel over Broshuis gepubliceerd in de artikelserie Duurzaam Haatland.
Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich (laten) opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid op de website Bedrijven in Kampen. Laat ons samen toosten!