Afbeelding
Tennekes

Vandalisme zit organisatie Obstacle Run Kampen dwars

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Kamper Events heeft een kater overgehouden aan het vandalisme dat afgelopen weekeinde is gepleegd in het Kamper Stadspark. Vernielingen en brandstichting bezorgden de organisatie van de Obstacle Run Kampen handenvol extra werk.

“Vrijdag zijn er verbindingstouwen van de matten doorgesneden en banden in het water gesmeten. Zaterdagavond zijn er banden, die we tijdelijk ergens hadden neergelegd, in rook opgegaan. Dat is echt een smet op de Obstacle Run van afgelopen zaterdag”, vertelt Jos Hogenbirk van Kamper Events.

Dit jaar nam Kamper Events de organisatie van het evenement over van AV Isala ‘96. “We willen er een eigen draai aan geven. Isala wilde vooral een leuke gezellige run organiseren. Wij streven naar een kwalitatief hogere level.” Kamper Events besloot om louter het Kamper Stadspark te gebruiken voor het evenement. “Zo hou je het compact. Het Stadspark biedt daarvoor voldoende mogelijkheden. En zo beperkt je ook de overlast voor het verkeer.” Daarnaast werden verschillende uitdagende obstakels gehuurd bij obstakelbouwers. Daardoor lagen de kosten voor de deelnemers wel wat hoger. Vorig jaar deden er nog ruim vijfhonderd mensen mee aan de Obstacle Run Kampen. Zaterdag waren dat er maar 196. “Je hoopt op hetzelfde aantal deelnemers. Maar we hadden concurrentie van een bekende Obstaclerun in Biddinghuizen en de atletiekvereniging had een wedstijd buiten de deur”, besluit Hogenbirk.