De Kamper korfbalderby kon zaterdag gewoon worden afgewerkt op de matige kunstgrasmat bij Wit-Blauw.
De Kamper korfbalderby kon zaterdag gewoon worden afgewerkt op de matige kunstgrasmat bij Wit-Blauw. Tennekes

Kunstgras hoofdpijndossier bij Wit-Blauw

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De staat van het kunstgrasveld van Wit-Blauw/Green Organics zorgt voor hoofdbrekens bij de Kamper korfbalvereniging. Binnenkort wordt het veld aangepakt, waarbij slechte stukken worden verplaatst naar de zijkant. Volgens Wit-Blauw is dit geen oplossing. “Zo verplaatst je de onveiligheid naar de kinderen”, aldus bestuurslid Wijtze Velema van Wit-Blauw.

Volgens Velema is het kunstgrasveld van Wit-Blauw op. Met name de gele vlakken zorgen voor grote problemen. Op deze plekken is er een groot risico om onderuit te gaan. Maar ook op andere plaatsen is het oppassen.

Drie weken geleden werd het veld van Wit-Blauw door de bond afgekeurd. Wel is dispensatie verleend. De gemeente moest dan wel voor 21 september met een plan van aanpak komen. Dat is gebeurd. Binnenkort worden de slechte stukken verplaatst naar het kunstgras waar de jeugd speelt en deze zwakke plekken weer opgevuld met het kunstgras van het jeugd. Een ruil van stukken kunstgras. En een lapmiddel, maar volgens Wit-Blauw zeker geen echte oplossing.

“Dit kunnen we niet verkopen naar de leden. Dit is een verschuiving van het probleem. Dit had gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Er is al drie jaar geen onderhoud gepleegd. En als je een nieuw veld had aangelegd, had je geen extra kosten gehad.” Volgens de planning van de gemeente wordt er pas in 2021 nieuw kunstgras aangelegd bij Wit-Blauw. Velema legt nog even de nadruk op de afwatering. “Die is niet goed. Bij veel regen komt het tapijt naar boven. De gemeente moet dit echt gaan onderzoeken.”