Tennekes

KHC en DOS Kampen delen de punten in tegenvallende derby

KAMPEN – KHC en DOS Kampen kwamen zaterdag niet tot scoren. In een matige derby was DOS Kampen voor rust de betere ploeg. Na rust waren de rollen omgedraaid, maar ook KHC wist het net niet te vinden.

In de eerste helft maakte KHC een matte indruk. De ploeg verloor een week eerder met maar liefst 7-1 bij CSV Apeldoorn en dat liet z’n sporen na. KHC was voor de rust vooral een ploeg zonder geloof. DOS liet KHC het spel maken, maar de thuisploeg had hier zeer veel moeite mee.

DOS verzuimde voor rust toe te slaan, al kreeg de ploeg niet veel kansen. In de 17e minuut schoot Twan Knul net naast. Twee minuten later schoot Jochem van Putten direct, nadat de bal prima was teruggelegd. De inzet ging naast. In de 26ste minuut was DOS dreigend via een scrimmage. Knul kreeg de bal er niet in In de 38ste minuut kreeg DOS de beste kans. Na weifelend optreden van KHC-keeper Justin Bruins schoot Jochem van Putten de bal langs de goalie. Vervolgens slaagde KHC’er erin om op de doellijn redding te brengen.

In de rust hoopt het publiek dat de derby in de tweede helft eindelijk eens op gang zou komen. Het tweede bedrijf werd echter ook geen spektakelstuk. De tweede helft begon met een schot van Allan Bakker. Deze inzet werd gepakt door KHC-keeper Bruins. Daarna kreeg KHC steeds meer de overhand. DOS Kampen zakte weg. Voor rust speelde de ploeg prima in de organisatie, maar er kwamen steeds meer haarscheurtjes. KHC kwam er beter in.

Het inbrengen van Mitchell Hooisma voor de tegenvallende Ricardo Talu zorgde voor dreiging vanaf de zijkant. Durk van der Leest kopte over uit een corner en een schot van Burak Alp miste kracht. Aan de andere kant verrichtte keeper Bruins een prima redding op een goed schot van Van Putten. Vlak voor tijd was KHC nog twee keer gevaarlijk. Een schot van Özhan Kardag, die nauwelijks bruikbare ballen kreeg, werd geblokt. Vlak daarna had Leroy Knol KHC nog de zege kunnen bezorgen, maar hij kopte in kansrijke positie naast.