Afbeelding
Richard Tennekes

Reis mee in de Kinderboekenweek!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) in het teken van vervoersmiddelen en het thema is Reis mee! We gaan op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

Tijdens de Kinderboekweek neemt de bibliotheek kinderen mee op een reis waarin ze zelf ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien.

Activiteiten

Er zijn zóveel boeken die je meenemen naar een andere wereld of plek. Met een boek kun je elke reis maken die je zelf wilt! En je kunt ze het hele jaar lezen en lenen bij Bibliotheek Kampen.

Daarnaast organiseert Bibliotheek Kampen tijdens de Kinderboekenweek de volgende activiteiten:

Op woensdag 2 oktober was het KinderboekenFEEST. Honderden kinderen hebben hiervan genoten. Wat een feest! Iedereen bedankt!

Op woensdag 9 oktober, van 13.30 – 16.00 uur is de KinderboekenVERKOOP in Kulturhus IJsselmuiden. Alle kinderboeken kosten maar € 0,50 per stuk. Tip: Ook Sinterklaasboeken.

En op zaterdag 12 oktober, van 15.00 – 16.00 uur kunnen kinderen van 4 – 12 jaar genieten van de voorstelling ‘Reis om de wereld in 80 dagen’. De voorstelling is niet alleen leuk voor de jongere kinderen, maar ook erg leuk voor de bovenbouwers. En als ouder/begeleider mag je het stiekem ook heel erg leuk vinden.

Leesplezier

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen in aanraking komen. Niet alleen krijgt je kind hierdoor een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind circa 1000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

Meer in de Bibliotheek

De Bibliotheek Kampen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Meer informatie is te vinden op de website: http://www.bibliotheekkampen.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.