Afbeelding

Communisme in de Kamper binnenstad

Column

In deze tijden van crisis wordt opgeroepen gezond verstand te gebruiken. Let wel, het gezond verstand dat ons opgelegd wordt. Je eigen gezond verstand is een achterhaald begrip. Kampen excelleert in regelzucht en betutteling. We lopen voorop met onze coronamaatregelen, driewerf hoera! Welbeschouwd is het toch achterhaald en haalt het herinneringen naar boven aan het communisme.

Goed lezen is een kunst. Goed schrijven ook. Te meer als het over niet-politiek-correcte zaken gaat. Een uitdaging voor beide partijen bleek na de vorige Krabbels. Een lezer uit IJsselmuiden was geschokt door dingen die hij meende te lezen maar laten we geen welles-nietes-discussie beginnen. Jammerlijk blijft het gemiste kernpunt, te weten de angst die ons wordt aangepraat door overheid en media.

Hierop sluit de Kamper binnenstad aan. We moeten elkaar als paria blijven behandelen. Opgetuigd met borden, hekken, lijnen en strepen van knalgeel tot knalblauw blijkt het begrip beschermd stadsgezicht een holle frase. Al eerder mochten winkels en cafés de monumentale uitstraling vernachelen met reclame-uitingen en -uitstallingen. De gemeente weet dat te overtreffen en lijkt daar nog trots op ook. Alles in het kader van de volksgezondheid. Lichamelijk wel te verstaan – geestelijk worden we gebroken.

De vervuilde en aangetaste Oudestraat in Kampen.

De regelzucht en betutteling hebben aan de Broederweg tot een verrassend ’feest’ van herkenning geleid. Onze theologische universiteit heeft onder andere studenten uit Hongarije en Roemenië. Bij het betreden van de Oudestraat wanen ze zich terug in de tijd van het communisme! De oudere studenten hebben dat nog aan den lijve meegemaakt. Tegelijkertijd viert het kapitalisme hoogtij in de Oudestraat, tot op zekere hoogte. Enkele grootwinkelketens dreigen meer en meer de dienst uit te maken en 21% (’luxe’ goederen) tot wel 80% of meer (tabakswaar) van de winkelopbrengsten wordt afgeroomd door vadertje staat.

Het reguleren van de verkeersstromen in de Oudestraat, om krampachtig afstanden te bewaren waarvoor de mens niet is gemaakt, blijkt inmiddels achterhaald. Meer en meer blijkt uit onderzoek dat virusbesmetting in de buitenlucht te verwaarlozen is, uitzonderingen daargelaten zoals intiem gedrag met vreemden op straat. Overheid en RIVM zouden dit onderzoek negeren of opzij schuiven want natuurlijk past dat niet in hun straatje. Ook voor Kampen pakt dit zeer ongewelvallig uit. We hebben zelfs de televisie gehaald met onze communistische praktijken!

Al met al blijkt de vooruitstrevendheid van Kampen toch weer achterhaald te zijn, hoe hard dit ook ontkend zal worden ten stadhuize. Er schijnen geen persconferenties meer gegeven te worden en gemeentelijke communicatieprofs vaardigen nieuws en orders uit. Volgens sommige complottheorieën zou China achter de verspreiding van het coronavirus zitten. Een zeer gewiekste verbreiding van het communisme dat in Kampen al tot resultaat leidt. Lenin had het niet beter kunnen bedenken.

Mister M

Klik hier om de vorige Krabbels van Mister M te lezen.

Contact: MrM@Krabbels.online
Of (archief in eigen beheer):
http://www.Facebook.com/gekrabbel