Afbeelding

Nieuw muziekprogramma voor basisscholen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Show- en Drumfanfare Oranje heeft een nieuw gratis opleidingsprogramma toegevoegd aan haar aanbod. Naast de gratis muziekopleiding S©oolkids voor individuele kinderen, biedt ?Oranje' nu ook een muziekcarrousel aan hele klassen van de basisscholen.

S©oolkids
Het S©oolkids-project is een buitenschoolse activiteit die door Oranje wordt georganiseerd en door o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rabobank Stimuleringsfonds financieel wordt ondersteund. Gedurende een traject van 8 weken laten wij kinderen kennis maken met muziek en de verschillende muziekinstrumenten.

Wegens het grote succes van dit programma hebben we het aanbod van gratis muziekles uitgebreid met de muziekcarrousel.

Muziekcarrousel
De muziekcarrousel is een programma van drie workshops welke onder schooltijd wordt aangeboden aan de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen. Tijdens de workshops maakt een hele schoolklas (max. 30 kinderen) kennis met muziekinstrumenten (blaasinstrumenten en slagwerk) en hoe het is om in een muziekorkest te lopen.

Basisschool CBS Vizier was dinsdag 9 september de eerste school die de drie workshops van de muziekcarrousel heeft gevolgd. ?Het was een geslaagd evenement. De workshops waren goed geregeld en het was leuk dat de kids zowel slagwerk ,blazen en marcheren mochten proberen. De instructie was enthousiast en dat kwam goed over op de kids, vandaar dat er ook leerlingen zich hebben aangemeld voor het S©oolkids project. Volgend jaar weer???? Oranje is goed bezig!! ? ? aldus meester Hamer.

Muziek is van iedereen
Oranje blijft onderstrepen dat het maken van muziek een belangrijke plaats inneemt in onze maatschappij, en dat het voor ieder kind mogelijk moet zijn om dit te leren. Muziek is van iedereen!

Meedoen?
De komende maanden zullen wij meerdere scholen benaderen om deel te nemen aan de muziekcarrousel, maar als u na het lezen van dit artikel meer informatie wilt over de muziekcarrousel, neem dan contact op met Klaas Fuite, 06-20928009 of mail naar scoolkids@oranje-ijsselmuiden.nl. De muziekcarrousel wordt gegeven in ons verenigingsgebouw aan de Erfgenamenstraat 1a in IJsselmuiden, maar kan ook op locatie worden gegeven. Daarom bieden wij de muziekcarrousel niet alleen aan scholen in IJsselmuiden, maar ook aan scholen in de verschillende kernen van onze gemeente.