Regionale voorronde Lions European Music Competition bij Quintus Kampen
Regionale voorronde Lions European Music Competition bij Quintus Kampen Foto: Quintus Kampen

Lionsclub zoekt klarinettalent voor Lions European Music Competition 2024

Cultuur Ingezonden

KAMPEN - Namens de Lions van Noord-Nederland is Lionsclub Kampen op zoek naar jonge klarinettalenten (t/m 23 jaar) om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale Thomas Kuti Lions European Music Competition in Bordeaux. Klarinettalenten uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel strijden tijdens de regionale voorronde op zaterdag 6 april vanaf 10.00 uur bij Kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38 in Kampen. Aanmelden kan tot 24 maart.

Tijdens regionale voorronden en een landelijke finale wordt door een vakjury de beste klarinetsolist van Nederland gekozen. De voorronde voor Noordoost Nederland is op zaterdag 6 april bij Quintus Kampen. Verplicht muziekstuk is Song without words, Op. 109 van Mendelssohn; voor het tweede muziekstuk mogen deelnemers kiezen uit een lijst van 14 nummers (bladmuziek en info: quintuskampen.nl). Deelnemers moeten in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en minimaal vijf jaar woonachtig in Nederland. De wedstrijd is voor deelnemers t/m 23 jaar, word je 24 jaar in 2024 dan mag je ook nog meedoen.

Bordeaux

De winnaar(s) van deze regionale voorronde wordt door een vakjury gekozen en gaat door naar de landelijke finaledag op 6 mei in Deventer. De Nederlandse finalist wordt   – op kosten van de landelijke Lions organisatie – namens Nederland uitgezonden naar de Europese finale in Bordeaux van 23 t/m 26 oktober. De finale van de Thomas Kuti Lions European Music Competition is één van de vele activiteiten van het 3-daagse Europa Forum, dat jaarlijks door de Lionsclub ergens in Europa wordt georganiseerd. Elk jaar staat een ander instrument centraal; in 2024 is dat de klarinet. De drie beste klarinettisten ontvangen een geldprijs van respectievelijk €2000, €3000 en €5000. Met deze internationale muziekwedstrijd wil de Lionsclub de ontwikkeling van jong muziektalent bevorderden.

Aanmelden

Meedoen aan de regionale voorronde bij Quintus Kampen? Deelname is gratis; aanmelden kan t/m 24 maart via quintuskampen.nl.