Afbeelding

Nederlandse Bachvereniging speelt 'Vier Jaargetijden' van Vivaldi in Burgwalkerk

Cultuur

KAMPEN - Het orkest van de Nederlandse Bachvereniging geeft donderdag 6 oktober een concert in de Burgwalkerk. Op het programma staan de beroemde Vier Jaargetijden van Vivaldi, het derde Brandenburgs concert van Bach en diens Concert in d klein voor twee violen en orkest.

De Vier Jaargetijden behoren tot de populairste en beste vioolconcerten uit de barok. Het zijn ontembare hits, net als Bachs Dubbelconcert en zijn Derde ‘Brandenburgs’ concert. Samen vormen deze werken een programma vol vioolspektakel.

Bach was een bewonderaar van Vivaldi en borduurde voort op Vivaldi’s virtuoze stijl. Concertmeester Shunske Sato en de jonge getalenteerde violiste Emily Deans zijn de solisten.

Ringtone

“Vivaldi’s Lente zit in ieders mobieltje als ringtone; het is overbekend repertoire.” Shunske Sato kijkt reikhalzend uit naar de concerten. “Ik doe alles om een goed verhaal te vertellen. Als noten een blaffende hond uitdrukken, moet het ook als een blaffende hond klinken. Als Vivaldi dronkenlappen ten tonele voert, laat het dan maar een ongeorganiseerde bende worden en durf buiten je artistieke grenzen te treden. Dat lijkt misschien iets bijzonders, maar het behoort tot de esthetiek van Bachs tijd.”

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 26 euro.