Afbeelding

Afscheidsconcert Harrie Poulssen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op vrijdag 19 mei a.s. houdt Concertkoor Immanuel haar jaarlijkse concert.

Uitgevoerd worden de Krönungsmesse en het Requiem van W.A. Mozart.

Bijzonder is dat op deze avond de “wisseling van de wacht” van dirigenten plaatsvindt.

Voor de pauze presenteert de nieuwe dirigent Sander van den Houten zich.

Na de pauze staat dirigent Harrie Poulssen voor de laatste keer op de bok. Na 17 jaar bevlogen dirigentschap scheiden de wegen van dirigent en koor.

Als opvolger van de in Kampen zeer bekende Klaas Jan Mulder was het niet gemakkelijk om met het koor een nieuwe weg te vinden. Toch slaagde hij daar uitstekend in. Al direct met het eerste concert , waarmee het koor ook in Oostenrijk 3 optredens verzorgde, toonde hij zijn kwaliteiten. Voortdurend zocht hij naar manieren om alles uit het koor te halen wat er naar zijn mening in zat. Hij stak daar veel tijd en energie in. Was ook niet altijd gemakkelijk, maar met maar één doel voor ogen: wat het koor presenteerde moest goed zijn, en het kon eigenlijk altijd nog beter. In het Requiem van Mozart zal hij voor de laatste keer laten zien wat hij met het koor kan bereiken.

Op 20 mei van 16.00 tot 18.00 uur is er gelegenheid afscheid van hem te nemen in "Moods & Roots", Buiten Nieuwstraat 4.

Solisten bij dit concert zijn: Florien Hilgenkamp, sopraan | Eline Harbers, alt | Frank Fritschy, tenor | Frans Fiselier, bas. De begeleiding is in handen van het HanzeOrkest uit Zwolle

Locatie: Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101, 8261 AT Kampen

Kaarten: € 22,50 (voorverkoop) € 25 (in de kerk)