Afbeelding

Kampenaar met ALS lanceert 2e CD

· leestijd 1 minuut Cultuur

Kampenaar met ALS brengt tweede cd uit:

Pipes &Drums 4 ALS ‘Journey’

Leven met een dodelijke spierziekte en toch muziek maken, het kan. Dat doet Kampenaar Gosse Hulzinga (52) al zes jaar. Ooit was hij docent aan het Almere College, organist en pijper bij Dronten en District. Nu woont hij al drie jaar in het verpleeghuis in Kampen en vult hij zijn dagen met intensieve fysiotherapie, werken aan een nieuw boek, maar vooral ook met spelen op de Magische Fluit. Dat is een digitaal blaas instrument, speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking.

In 2015 lanceerde Hulzinga een eerste album met de titel ‘Caledonia’. Op deze benefiet cd bespeelt Hulzinga de Magische Fluit samen met enkele muzikale vrienden. Door de combinatie met software van Studio Piper uit Schotland kon hij de klank van de doedelzak nabootsen. De opbrengst ging naar Stichting ALS Nederland en bracht meer dan duizend Euro op.

Leven met ALS is een zware opgave. Zenuwen sterven af en spierweefsel verdwijnt. Je moet voortdurend afscheid nemen van dingen die je niet meer kunt doen. Het is voor hem een groot geluk dat hij naar acht jaar met deze ziekte nog steeds goed muziek kan maken. Na een succesvol optreden in het verpleeghuis samen met de pijpers van Dronten en District kwam bij hem de wens op om nog een keer een benefiet cd op te nemen. Dankzij een subsidie van IJsselheem en de ondersteuning van meer dan 60 donateurs is dit gelukt. De opnames vonden plaats in de kamer op het verpleeghuis en in studio in Zwolle. Na het monteren en mixen van alle muziek is de benefiet cd eindelijk klaar. Dit wordt gevierd op vrijdag 31 mei in het restaurant van verpleeghuis Myosotis in Kampen. Er is muziek, een korte toespraak en de eerste exemplaren worden uitgereikt aan enkele bijzondere.gasten.na afloop is de benefiet cd te koop voor € 15. De opbrengst gaat naar twee goede doelen die mensen met ALS op een actieve manier ondersteunen. De avond begint om 7:00 uur en iedereen is van harte welkom.Meer informatie vind je op deze speciale Facebookpagina:

https://www.facebook.com/pipesanddrums4als/