Webcast aanpak N760 IJsselmuiden-Genemuiden
Webcast aanpak N760 IJsselmuiden-Genemuiden Remco de Wit

Provincie pakt N760 IJsselmuiden-Genemuiden aan

Ingezonden Ingezonden

Vanaf najaar 2021 gaat de provincie Overijssel aan de slag met groot onderhoud aan de provinciale weg N760 IJsselmuiden-Genemuiden. Het project wordt uitgevoerd in nauwe afstemming met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Drents en Overijsselse Delta (WDODelta). Bij dit project kijken we naast verkeersveiligheid, ook hoe we de vernieuwde weg kunnen laten aansluiten bij het landschappelijke karakter van het gebied.

Het is gebleken dat het wegdek van de N760 op steeds meer plekken niet meer in goede staat is. Deze plekken willen wij herstellen. Naast de herstelwerkzaamheden verrichten we een aantal extra werkzaamheden om de weg duurzaam en veilig in te richten. Bijvoorbeeld door herkenbare komovergangen en aanpassingen aan kruisingen. Hierdoor maken we de N760 verkeersveiliger en verbeteren we waar mogelijk de leefbaarheid. Bijvoorbeeld door meer groen zoals struiken of bomen.  

Kijk voor meer informatie op onze website www.overijssel.nl/N760. 

Omdat de provincie het belangrijk vindt om de omgeving in een vroeg stadium bij de plannen te betrekken heeft er op 17 februari een webcast plaatsgevonden vanuit het provinciehuis. Na een algemene inleiding van de projectleider konden belangstellenden live in de uitzending vragen stellen. Daar is flink gebruik van gemaakt.

De webcast is terug te kijken via Youtube:

*Voor IJsselmuiden en Grafhorst: https://www.youtube.com/watch?v=Wy4mppFeI7U&feature=youtu.be

*Voor Kamperzeedijk kernen en Genemuiden: https://www.youtube.com/watch?v=xn0E0JrrFa4&feature=youtu.be