Afbeelding
Gemeente Kampen

EEN LANGE ZWOELE ZOMER?

Ingezonden Ingezonden

Op maandagavond 22 maart staat het standsstrand op de agenda van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. Het college is helemaal happy de peppy met het idee van twee niet-horeca ondernemers. Er komt o.a. handhaving op het zwemverbod! En zelfs een hek om het zwemmen te ontmoedigen! Maar dat zwemverbod is er niet. Dat wil maar niet doordringen bij het college. En dan is Rijkswaterstaat betrokken bij de plannen?

De plaatselijke horeca is not amused. Het plan om daar iets te beginnen dateert al van een jaar of 5 geleden. Toen was dat niet mogelijk: “Rijkswaterstaat is tegen. Bovendien is het een Natura2000 gebied”, kregen zij te horen. Een steiger aanleggen kon al helemaal niet. Het concept van het college, van juli 2020, was een ‘tijdelijk paviljoen met een foodtruck’. De belangstellenden konden kiezen uit twee stukjes grond: stukje A van 360m2 en stukje B van 580m2 (zie foto - gele driehoeken). Nu moet er een pop up restaurant van 1.200m2 verrijzen. Door niet-horeca ondernemers.

Tenslotte: ook omwonenden zijn woest. In het coalitieprogramma staat het zo mooi: “Wij betrekken inwoners, wijken, buurten nadrukkelijker en in een zo vroeg mogelijk stadium bij de besluitvorming. Het gaat dan niet alleen om ruimtelijke plannen, maar ook om onderwerpen op sociaal vlak. Hierbij geven wij inwoners het vertrouwen dat hun mening en inbreng telt en dat we er iets mee doen. Ook leggen we het uit als iets niet kan”. Daar denken zij heel anders over. Het kon wel eens een lange, zwoele zomer worden … Maar eerst de commissie.