Berg en foto Nikai
Berg en foto Nikai Stichting Nikai 4 Life

Team Nikai 4 Life gaat voor de Top van de Stelvio

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Afgelopen week heeft de organisatie bekend gemaakt dat de Stevlio for Life dit jaar wel door kan gaan, nadat de editie van 2020 door de Corona pandemie werd afgelast.

De Passo dello Stelvio is een bekende, spectaculaire hoge bergpas in Italië. Vooral bekend bij de fietsers, maar ook bij lopers en wandelaars wordt deze berg steeds bekender De start is op een hoogte van 1.225 meter en de finish ligt op 2.758 meter. In totaal dus 1.533 hoogtemeters om te overwinnen met vanaf Bormio in totaal 40 haarspeldbochten. De lengte van de klim is 21,1 kilometer en het stijgingspercentage is gemiddeld 8% maar heeft uitschieters van ruim 14%. De beklimming is lang en soms steil, maar erg afwisselend en de uitzichten zijn prachtig.

We zijn erg trots dat voor deze editie met een Team van Stichting Nikai 4 Life aan de start mogen verschijnen. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Eddie Sevink van Run 2 Day Zwolle en Jan Bakker van de Warmlopers Zwolle. De opbrengst van de Stevlio for Life gaat normaal gesproken voor 100% naar Barcode for Life. (onderzoek naar een persoonlijke toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse)

Voor deelnemers aan Team Nikai 4 Life betekent dit dat de helft van het opgehaalde sponsorbedrag gaat naar Barcode for Life. De andere helft gaat naar Stichting Nikai 4 Life, De stichting tegen rhabdoïde kinderkanker.

Voor de editie van 2021 zijn er twee nieuwe onderdelen in het event. Voor de fietsers is het mogelijk om een XXL variant te fietsen van 108km. Daarnaast worden ook kinderen vanaf 12 jaar (10 jaar na overleg met de organisatie) gemotiveerd om met een volwassenen mee te doen. Wandelend of fietsend.

Dus Fiets of wandel/hardloop hard deze keer niet alleen voor jezelf maar ook voor Stichting Nikai 4 Life.

Meer info op https://nikai4life.nl/Kom-in-actie/Stelvio-for-Life/ en meld je aan.

Achter de schermen zijn we actief bezig om vervoer en onderdak te regelen tegen een schappelijke prijs.

Wil je hiervan op de hoogte blijven stuur dan een pb of emailbericht naar info@nikai4life.nl zo kun jij je focussen op je sportieve prestatie.